De plannen voor het maatschappelijk project van de Ideale Woning in de Knotwilgstraat zorgen voor heel wat onrust bij de buurtbewoners.  De wateroverlast uit het verleden doet bij heel wat mensen ernstige vragen rijzen. 

“Een watertoets is erg belangrijk om de juiste situatie op een neutrale manier in kaart te brengen.” Gemeenteraadslid Philippe Henquet, CD&V Kapellen: “Pas na de nodige deskundige bevindingen is het verantwoord om het project volledig te realiseren.”

Mocht de watertoets negatief zijn dan hoopt CD&V Kapellen – in samenspraak met de buurtbewoners - alternatieven voor het project te kunnen zoeken.  

CD&V Kapellen droomt van een buurt waarin leefbaarheid en duurzaamheid vooropstaan. Een buurt met voldoende groenvoorzieningen en ruimte tussen de bestaande en toekomstige gebouwen en met veilige speeltuinen voor de kinderen. Ook pasklare mobiliteitsoplossingen zijn belangrijk.  

Voor CD&V Kapellen gaat betaalbaar wonen hand in hand met kwalitatief wonen. Daar wordt iedereen beter van. Dat is ‘wonen zonder zorgen’.

#Nieuwsflash Facebook 14 maart 2021 Sociale woningen